Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolove z magicznych , niebieskich fasolek dla mej żonki
Żaroodporne naczynie (kociołek, garnek...)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13363
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7500
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13363
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7500
Składniki
Fasole należy namoczyć (najlepiej zalać wodą zimną i zostawić w garnku na noc)
Warzywa kroimy i siekamy w porządane kształty i formy .. Po czym warstwowo ukłądamy do żaroodpornego naczynia (np. żeliwny garnek) , Na sam spód dajemy fasolę potem machewk, seler, kapustę , kiełbasę białą pokrojoną w plastry i szpinak. Dodajemy sosy przyprawowe, łyżkę smalcu i dla humoru dekorujemy marchewką. Dolewamy wodę do 2/3 objętości garnka, I wstawiamy do nagrzanego pieca ogrodowego lub piekarnika. Pieczemy minimum 1 godzinę . (Temperatura minium 180 stopni )
Całość wykładamy na talerz i podajemy na ciepło .