Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolove z magicznych , niebieskich fasolek dla mej żonki
Żaroodporne naczynie (kociołek, garnek...)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424667
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10601
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336901
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4683
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424667
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10601
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336901
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4683
Składniki
Fasole należy namoczyć (najlepiej zalać wodą zimną i zostawić w garnku na noc)
Warzywa kroimy i siekamy w porządane kształty i formy .. Po czym warstwowo ukłądamy do żaroodpornego naczynia (np. żeliwny garnek) , Na sam spód dajemy fasolę potem machewk, seler, kapustę , kiełbasę białą pokrojoną w plastry i szpinak. Dodajemy sosy przyprawowe, łyżkę smalcu i dla humoru dekorujemy marchewką. Dolewamy wodę do 2/3 objętości garnka, I wstawiamy do nagrzanego pieca ogrodowego lub piekarnika. Pieczemy minimum 1 godzinę . (Temperatura minium 180 stopni )
Całość wykładamy na talerz i podajemy na ciepło .