Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz grzybiarza to danie, które ma w sobie mnóstwo darów lasu, dzięki czemu charakteryzuje się mocno grzybowym smakiem. Śmietana jest tu oczywiście obowiązkowa, a dodatek cebuli i papryki ciekawie podkręca aromat całej potrawy. Świetnie sprawdza się jako sposób na rozgrzanie po leśnym spacerze.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 119
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 842
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 119
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 842
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w piórka.
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w cienkie paseczki.
Marchewkę obierz i pokrój w plasterki.
Grzyby oczyść na sucho lub krótko pod bieżącą wodą. Zostaw na papierowym ręczniku do osuszenia. Duże sztuki podziel na połowy, mniejsze pozostaw.
Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oliwy. Dodaj cebulę i smaż ją przez ok. 1-2 minuty. Dodaj paprykę i marchewkę. Trzymaj całość na ogniu, często mieszając, przez ok. 5 minut
Dopraw warzywa paprykami, solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj i przenieś je do dużego garnka.
Na tę samą patelnię dodaj kolejne 2 łyżeczki oliwy i podsmaż grzyby przez ok. 5 minut, aż puszczą dość dużo soku. Przenieś same grzyby do garnka.
Całość zagotuj i trzymaj na ogniu do momentu odparowania płynu.
Zmniejsz ogień i dodaj śmietanę. Delikatnie połącz z resztą składników. Gotuj tylko do podgrzania, nie zagotowuj.
Gulasz grzybiarza podawaj na ciepło, z dodatkiem ulubionego dodatku skrobiowego.