Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz grzybiarza to danie, które ma w sobie mnóstwo darów lasu, dzięki czemu charakteryzuje się mocno grzybowym smakiem. Śmietana jest tu oczywiście obowiązkowa, a dodatek cebuli i papryki ciekawie podkręca aromat całej potrawy. Świetnie sprawdza się jako sposób na rozgrzanie po leśnym spacerze.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 290
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21792
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 290
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21792
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w piórka.
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w cienkie paseczki.
Marchewkę obierz i pokrój w plasterki.
Grzyby oczyść na sucho lub krótko pod bieżącą wodą. Zostaw na papierowym ręczniku do osuszenia. Duże sztuki podziel na połowy, mniejsze pozostaw.
Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oliwy. Dodaj cebulę i smaż ją przez ok. 1-2 minuty. Dodaj paprykę i marchewkę. Trzymaj całość na ogniu, często mieszając, przez ok. 5 minut
Dopraw warzywa paprykami, solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj i przenieś je do dużego garnka.
Na tę samą patelnię dodaj kolejne 2 łyżeczki oliwy i podsmaż grzyby przez ok. 5 minut, aż puszczą dość dużo soku. Przenieś same grzyby do garnka.
Całość zagotuj i trzymaj na ogniu do momentu odparowania płynu.
Zmniejsz ogień i dodaj śmietanę. Delikatnie połącz z resztą składników. Gotuj tylko do podgrzania, nie zagotowuj.
Gulasz grzybiarza podawaj na ciepło, z dodatkiem ulubionego dodatku skrobiowego.