Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i aromatycznych przypraw. Mięso gotowane w soczystym sosie to połączenie smaków, które przeniosą cię na słoneczne wyspy, idealne na rodzinny obiad. Sprawdź nasz przepis!
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 131
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4299
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 131
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4299
Składniki
Wybranego ananasa pokrój w drobną kostkę. Pierś z kurczaka umyj, obierz z błonek i pokrój na większe kawałki. Obierz cebulę i pokrój w piórka, a następnie smaż na złoto na oleju. Zrób to w garnku, bowiem później łatwiej będzie dodawać pozostałe składniki.
Gdy cebula uzyska złoty kolor, dodaj kurczaka, posiekaną papryczkę chili. Dodaj również ananasa i wlej cały sok z puszki i około pół szklanki wody. Jeśli zdecydujesz się użyć świeżego ananasa, dolej całą szklankę wody.
Zawartość garnka duś na wolnym ogniu przez następne 5 minut. W międzyczasie przekrój dużą paprykę i usuń gniazdo nasienne. Paprykę pokrój na drobne kawałki. Dołóż do cebuli, kurczaka i ananasa. Następnie dolej mleko kokosowe lub śmietanę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Gulasz z ananasem i kurczakiem możesz podać z ryżem lub kaszą jęczmienną. Przed podaniem posyp posiekaną na drobno natką pietruszki.