Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz proste gotowanie? Przepis na pyszny tradycyjny gulasz w sosie własnym. Smaczny obiad z dużą ilością mięsa i sosu.
Składniki
Mięso oczyszczamy kroimy na kawałki, solimy i pieprzymy. Smażymy w rozgrzanym naczyniu z dodatkiem oleju tak żeby mięso się zarumieniło.
Dodajemy liść laurowy, pieprz i ziele angielskie. Zalewamy bulionem tak żeby przykrył całe mięso. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 1 godzinę 15 minut.
Cebulę kroimy w piórka i szkimy ją na patelni kilka minut. Pod koniec dodajemy mąkę i przesmażamy z cebulą na brązowy kolor. Następnie wlewamy 1 łyżkę wazową wywaru i mieszamy. Całość powoli przelewamy do garnka i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sos możemy zagęścić 1 łyżką skrobi ziemniaczanej wymieszaną w odrobinie zimnej wody. Gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 5-10 minut i nasz gulasz jest gotowy. Gotowe… Smacznego