Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 2216
Dodano: 23.08.2010
Odsłon: 10156
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mięso należy pokroic w kostkę, oprószyc papryką, solą i pieprzem, odstawic na jakiec pół godziny do lodówki. Po tym czasie mięso obtoczyc w mące i usmażyc na rozgrzanym tłuszczu (u mnie parę łyżek oleju). Do mięsa dodac pokrojoną cebulę (ja pokroiłam w pół plastry), papryczkę chilli oraz posiekany czosnek. Chwilkę podsmażyc i zalac niewielką ilością wody. Dusic mięso do miękkości ok. 1 godz. Pod koniec gotowania dorzucic cukinię pokrojoną w kostkę oraz koncentrat pomidorowy, pogotowac ok. 7 min (cukinia powinna zachowac jędrnośc). Jeśli sos wyszedł za rzadki, należy mąkę ziemniaczaną rozrobic w małej ilości zimnej wody i wlac do gulaszu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany gulasz najbardziej smakuje nam z kaszą jęczmienną, ale można też podawac z ziemniakami czy ryżem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

kati152a 04 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
gulasz pyszny :) ale cała papryczka chili to troszke za duzo -- bedzie diabelskie :Pja dałam nie całą połowę i piecze że hej ..
0 Kto głosował? | Odpowiedz

jagienkaaa 05 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Ale apetyczny!0 Kto głosował? | Odpowiedz

mimi619 23 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Chyba spróbuje. Brzmi i wyglądam interesująco. Pozdrawiam. Zapraszam do mnie ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz