Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis równiez na moim blogu www.prostyprzepis.blox.pl
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10913
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3532
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2619
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10913
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3532
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2619
Składniki
Mięso należy pokroic w kostkę, oprószyc papryką, solą i pieprzem, odstawic na jakiec pół godziny do lodówki. Po tym czasie mięso obtoczyc w mące i usmażyc na rozgrzanym tłuszczu (u mnie parę łyżek oleju). Do mięsa dodac pokrojoną cebulę (ja pokroiłam w pół plastry), papryczkę chilli oraz posiekany czosnek. Chwilkę podsmażyc i zalac niewielką ilością wody. Dusic mięso do miękkości ok. 1 godz. Pod koniec gotowania dorzucic cukinię pokrojoną w kostkę oraz koncentrat pomidorowy, pogotowac ok. 7 min (cukinia powinna zachowac jędrnośc). Jeśli sos wyszedł za rzadki, należy mąkę ziemniaczaną rozrobic w małej ilości zimnej wody i wlac do gulaszu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany gulasz najbardziej smakuje nam z kaszą jęczmienną, ale można też podawac z ziemniakami czy ryżem.