Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty gulasz, który zawiera solidną porcję mięsa i warzyw. Gulasz przygotowany z mięsa wołowego oraz z warzyw: cebuli, dyni, marchewki, ziemniaków i pomidorów. Przyprawiony aromatycznymi ziołami i ostrym ketchupem. Do gulaszu użyłam również przyprawy czarnuszka. Czarnuszka siewna znana już była w starożytności. Ma liczne właściwości zdrowotne.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15536
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2824
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15536
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2824
Składniki
Mięso kroimy w kostkę 2x2cm, oprószamy pieprzem i słodką papryką i podsmażamy na łyżce mocno rozgrzanego tłuszczu. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i posiekany czosnek i smażymy chwilę. Całość przekładamy do większego rondelka. Na patelnię po smażeniu mięsa wlewamy gorący bulion, mieszamy drewnianą łyżką, by zebrać wszystkie "smaki" mięsa. Bulion przelewamy do mięsa, dodajemy listki laurowe i ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem. Pomidory blanszujemy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Obrane ziemniaki i dynię kroimy w kostkę, marchew kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, podsmażamy dynię, marchew i ziemniaki kilka minut. Przesmażone warzywa i pokrojone pomidory dodajemy do mięsa, gdy jest już prawie miękkie. Pod koniec gotowania gulasz doprawiamy do smaku solą, pieprzem, dodajemy czarnuszkę i ketchup. Podajemy posypane natką pietruszki. SMACZNEGO!