Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, rozpływające się w ustach, delikatne kawałki karkówki w aromatycznym, niesamowicie czerwonym sosie paprykowym z warzywami to fantastyczny dodatek do placków ziemniaczanych, doskonały z kaszą gryczaną albo z makaronem. Gulasz jest cudownie przyprawiony, ma zrównoważony smak i piękny czerwony kolor.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 330
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3388
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 709
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 6019
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 4966
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 330
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3388
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 709
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 6019
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 4966
Składniki
Kawałki karkówki wymieszać z mieloną, czerwoną papryką, mielonym czosnkiem, solą, pierzem, a następnie obtoczyć przed smażeniem w mące pszennej
Obtoczone w mące i przyprawach kawałki karkówki obsmażyć w szerokim rondlu porcjami, na silnym ogniu, na rumiano - odłożyć.
Na tym samym tłuszczu poddusić wszystkie warzywa: cebulę, czosnek, paprykę, marchewkę, pora, dodać jabłko i kminek. Następnie włożyć podsmażone mięso, wlać tyle rosołu lub wody, aby tylko przykryć mięso. Przykryć rondel i dusić na małym ogniu do czasu, aż karkówka będzie całkowicie miękka, a sos zgęstnieje. Od czasu do czasu pomieszać. Na końcu dodać musztardę oraz koncentrat pomidorowy, wymieszać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki albo koperkiem. Mam nadzieję że gulasz, jeżeli go wypróbujecie, będzie Wam smakował. Korzystajcie z przepisu i koniecznie ulepszajcie :) Miłego dotowania!