Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 53
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 53
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
mięso umyc ,pokroić w dość dużą kostkę,dodać pokrojony czosnek,przyprawy,wymieszać i odstawić na godzinę
mięso obsypac mąką,rozgrzać olej w rondlu,włozyc mięso i usmażyc na rumiano,kurki usmażyc z cebulą i przełozyć do rondla z mięsem,dodac liście laurowe,ziele angielskie pokrojone marchewki i pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę,dusić do miękkości mięsa,doprawic sola i pieprzem,dołozyc śmietanęi posiekana natke i koperek,zagotowac
Podawac z ziemniakami,makaronem i surówkami,ja do gulaszu podałam surówke z białych buraków z papryką