Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy z warzywami. Smakuje wyśmienicie z makaronem, ziemniakami, ryżem lub plackami ziemniaczanymi.
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Składniki
Mięso pokroić w dużą kostkę (około 2-3cm). Cebulę przekroić na pół wzdłuż, każdą połówkę pokroić w plastry. Wymieszać mięso z cebulą i podgrzewać powoli, pilnując, aby się nie przypaliło. Z karkówki wytapia się tłuszcz i nie ma potrzeby dodawania innego rodzaju tłuszczu. Mięso dusić przez około 1 godzinę.
Papryki pozbawić nasion i pokroić w paski. Cukinię i marchewkę obrać i poszatkować na tarce w plastry. Warzywa dodać do mięsa duszonego z cebulą. Doprawić solą, gałką muszkatołową i tymiankiem. Dusić do miękkości, zwykle około 30-40 minut.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.