Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy z warzywami. Smakuje wyśmienicie z makaronem, ziemniakami, ryżem lub plackami ziemniaczanymi.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35939
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1289
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35939
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1289
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
        
        
                Składniki
Mięso pokroić w dużą kostkę (około 2-3cm). Cebulę przekroić na pół wzdłuż, każdą połówkę pokroić w plastry. Wymieszać mięso z cebulą i podgrzewać powoli, pilnując, aby się nie przypaliło. Z karkówki wytapia się tłuszcz i nie ma potrzeby dodawania innego rodzaju tłuszczu. Mięso dusić przez około 1 godzinę.
Papryki pozbawić nasion i pokroić w paski. Cukinię i marchewkę obrać i poszatkować na tarce w plastry. Warzywa dodać do mięsa duszonego z cebulą. Doprawić solą, gałką muszkatołową i tymiankiem. Dusić do miękkości, zwykle około 30-40 minut.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.