Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na danie główne lub na przekąskę w połowie dnia i nie tylko. Na każdą porę dnia posiłek dla zabieganych.
Patelnia, gril/ garnek, nóż i deska do krojenia,
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4131
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416314
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2848
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4131
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416314
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2848
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy na pół, a następnie w cienkie półksiężyce.
Na rozgrzany olej na patelni wrzucamy cebulę i smażymy ciągle mieszając do uzyskania brązowego koloru, ale nie przypalamy. Jeśli cebula będzie się na brzegach przypalać, dodajemy ociupinkę oleju. Smażymy około 5 minut. Patelnia nie może być zbyt duża, ani zbyt mała, aby cebula równomiernie pokryła dno. Cebulę doprawiamy pieprzem na koniec i solą (opcjonalnie).
Hot dogi albo odgrzewamy w niewielkiej ilości wody, albo wrzucamy na gril na średnią moc.
Bułki do hot dogów kroimy wzdłuż nie dociągając noża do końca i kładziemy na środek ciepłe hot dogi. Na wierzch kładziemy smażoną cebulę , a następnie keczup lub majonez albo ulubiony sos.