Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na danie główne lub na przekąskę w połowie dnia i nie tylko. Na każdą porę dnia posiłek dla zabieganych.
Patelnia, gril/ garnek, nóż i deska do krojenia,
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2082
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 81
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 787
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2082
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 81
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 787
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy na pół, a następnie w cienkie półksiężyce.
Na rozgrzany olej na patelni wrzucamy cebulę i smażymy ciągle mieszając do uzyskania brązowego koloru, ale nie przypalamy. Jeśli cebula będzie się na brzegach przypalać, dodajemy ociupinkę oleju. Smażymy około 5 minut. Patelnia nie może być zbyt duża, ani zbyt mała, aby cebula równomiernie pokryła dno. Cebulę doprawiamy pieprzem na koniec i solą (opcjonalnie).
Hot dogi albo odgrzewamy w niewielkiej ilości wody, albo wrzucamy na gril na średnią moc.
Bułki do hot dogów kroimy wzdłuż nie dociągając noża do końca i kładziemy na środek ciepłe hot dogi. Na wierzch kładziemy smażoną cebulę , a następnie keczup lub majonez albo ulubiony sos.