Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzysz o idealnie miękkiej i soczystej polędwiczce wieprzowej, ale boisz się, że wyjdzie sucha i twarda? Pokażę ci, jak w zaledwie kilka minut przygotować danie, które zachwyci wszystkich. To prosty przepis, który zawsze się udaje!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 677
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 467
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3308
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 875
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 677
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 467
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3308
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 875
Składniki
1. Oczyszczoną polędwiczkę pokrój na grube, 2-centymetrowe plastry.
2. Każdy kawałek delikatnie rozbij, używając płaskiej strony tłuczka lub dłoni. To bardzo delikatne mięso, więc nie rób tego zbyt mocno.
3. Oprósz mięso solą i pieprzem z każdej strony.
4. Każdy plasterek obtocz w mące.
5. Na patelni rozgrzej tłuszcz(dno powinno być nim lekko przykryte) i smaż polędwiczkę z każdej strony. Pamiętaj, żeby nie smażyć jej zbyt długo – wystarczy po kilka minut z każdej strony, aby nie stała się gumowata.
6. W międzyczasie pokrój cebulę w półplasterki.
7. Kiedy mięso będzie już delikatnie zrumienione, dodaj na patelnię cebulę i smaż jeszcze przez chwilę, aż zmięknie.
8. Podawaj polędwiczkę posypaną np. świeżym szczypiorkiem. Smacznego!