Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzysz o idealnie miękkiej i soczystej polędwiczce wieprzowej, ale boisz się, że wyjdzie sucha i twarda? Pokażę ci, jak w zaledwie kilka minut przygotować danie, które zachwyci wszystkich. To prosty przepis, który zawsze się udaje!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10350
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4164
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423293
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10350
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4164
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423293
Składniki
1. Oczyszczoną polędwiczkę pokrój na grube, 2-centymetrowe plastry.
2. Każdy kawałek delikatnie rozbij, używając płaskiej strony tłuczka lub dłoni. To bardzo delikatne mięso, więc nie rób tego zbyt mocno.
3. Oprósz mięso solą i pieprzem z każdej strony.
4. Każdy plasterek obtocz w mące.
5. Na patelni rozgrzej tłuszcz(dno powinno być nim lekko przykryte) i smaż polędwiczkę z każdej strony. Pamiętaj, żeby nie smażyć jej zbyt długo – wystarczy po kilka minut z każdej strony, aby nie stała się gumowata.
6. W międzyczasie pokrój cebulę w półplasterki.
7. Kiedy mięso będzie już delikatnie zrumienione, dodaj na patelnię cebulę i smaż jeszcze przez chwilę, aż zmięknie.
8. Podawaj polędwiczkę posypaną np. świeżym szczypiorkiem. Smacznego!