Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaja po szkocku to popularna przekąska w Wielkiej Brytanii. Co ciekawe wyspiarze najczęściej spożywają je na zimno. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby zaserwować je jako danie główne podczas Wielkanocy. Przepis pochodzi z 477. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 63
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 63
Składniki
Mięso przyprawić drobno posiekanym rozmarynem, papryką, gałką muszkatołową i bardzo drobno pokrojonymi filecikami z sardeli (anchois). Wybić jajko. Wsypać mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić.
Masę podzielić na 6 części. Mięsem obtoczyć jajka ugotowane na twardo. Oprószyć bułką tartą i usmażyć w głębokim tłuszczu.