Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać: albo jemy smaczną, lecz słoną kanapkę, albo z niej rezygnujemy. Dziś dodałam do swojej kanapki ser Brie, co sprawiło, że boczek stracił na słoności, a całe wypełnienie pieczywa było bardzo kremowe i naprawdę smaczne. Zachęcam do wypróbowania, warto! Kanapka dobra na obiad czy kolację albo między posiłkami, kiedy jesteśmy zabiegani.
Nóż i deska do krojenia, gril/patelnia
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 53
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 751
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 66
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 53
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 751
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 66
Składniki
Kroimy w plastry umyty pomidor, obraną cebulę i ser Brie. Posypujemy ser i pomidor pieprzem.
Włączamy gril lub patelnię i kładziemy plastry boczku.
Bagietkę kroimy w wzdłuż i w poprzek na dwie części.
Dół i górę pieczywa smarujemy masłem
Kiedy boczek ładnie się zrumieni, kładziemy jeden plaster boczku na dolną część pieczywa.
Na plaster boczku kładziemy ser.
Na ser kładziemy plastry pomidora.
Na pomidor układamy cebulę
Cebulę przykrywamy drugim plastrem boczku
Na boczek rzucamy rukolę lub inną zieleninę. Przykrywamy górną częścią i zajadamy.