Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać: albo jemy smaczną, lecz słoną kanapkę, albo z niej rezygnujemy. Dziś dodałam do swojej kanapki ser Brie, co sprawiło, że boczek stracił na słoności, a całe wypełnienie pieczywa było bardzo kremowe i naprawdę smaczne. Zachęcam do wypróbowania, warto! Kanapka dobra na obiad czy kolację albo między posiłkami, kiedy jesteśmy zabiegani.
 
        Nóż i deska do krojenia, gril/patelnia
 
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17595
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6690
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17595
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6690
 
         
         
                Składniki
Kroimy w plastry umyty pomidor, obraną cebulę i ser Brie. Posypujemy ser i pomidor pieprzem.
Włączamy gril lub patelnię i kładziemy plastry boczku.
Bagietkę kroimy w wzdłuż i w poprzek na dwie części.
Dół i górę pieczywa smarujemy masłem
Kiedy boczek ładnie się zrumieni, kładziemy jeden plaster boczku na dolną część pieczywa.
Na plaster boczku kładziemy ser.
Na ser kładziemy plastry pomidora.
Na pomidor układamy cebulę
Cebulę przykrywamy drugim plastrem boczku
Na boczek rzucamy rukolę lub inną zieleninę. Przykrywamy górną częścią i zajadamy.