Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać: albo jemy smaczną, lecz słoną kanapkę, albo z niej rezygnujemy. Dziś dodałam do swojej kanapki ser Brie, co sprawiło, że boczek stracił na słoności, a całe wypełnienie pieczywa było bardzo kremowe i naprawdę smaczne. Zachęcam do wypróbowania, warto! Kanapka dobra na obiad czy kolację albo między posiłkami, kiedy jesteśmy zabiegani.
Nóż i deska do krojenia, gril/patelnia
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7028
Polecam.
Odsłon: 148
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5382
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2615
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7028
Polecam.
Odsłon: 148
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5382
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2615
Składniki
Kroimy w plastry umyty pomidor, obraną cebulę i ser Brie. Posypujemy ser i pomidor pieprzem.
Włączamy gril lub patelnię i kładziemy plastry boczku.
Bagietkę kroimy w wzdłuż i w poprzek na dwie części.
Dół i górę pieczywa smarujemy masłem
Kiedy boczek ładnie się zrumieni, kładziemy jeden plaster boczku na dolną część pieczywa.
Na plaster boczku kładziemy ser.
Na ser kładziemy plastry pomidora.
Na pomidor układamy cebulę
Cebulę przykrywamy drugim plastrem boczku
Na boczek rzucamy rukolę lub inną zieleninę. Przykrywamy górną częścią i zajadamy.