Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać: albo jemy smaczną, lecz słoną kanapkę, albo z niej rezygnujemy. Dziś dodałam do swojej kanapki ser Brie, co sprawiło, że boczek stracił na słoności, a całe wypełnienie pieczywa było bardzo kremowe i naprawdę smaczne. Zachęcam do wypróbowania, warto! Kanapka dobra na obiad czy kolację albo między posiłkami, kiedy jesteśmy zabiegani.
Nóż i deska do krojenia, gril/patelnia
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 234
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 760
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3610
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 744
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 234
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 760
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3610
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 744
Składniki
Kroimy w plastry umyty pomidor, obraną cebulę i ser Brie. Posypujemy ser i pomidor pieprzem.
Włączamy gril lub patelnię i kładziemy plastry boczku.
Bagietkę kroimy w wzdłuż i w poprzek na dwie części.
Dół i górę pieczywa smarujemy masłem
Kiedy boczek ładnie się zrumieni, kładziemy jeden plaster boczku na dolną część pieczywa.
Na plaster boczku kładziemy ser.
Na ser kładziemy plastry pomidora.
Na pomidor układamy cebulę
Cebulę przykrywamy drugim plastrem boczku
Na boczek rzucamy rukolę lub inną zieleninę. Przykrywamy górną częścią i zajadamy.