Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać: albo jemy smaczną, lecz słoną kanapkę, albo z niej rezygnujemy. Dziś dodałam do swojej kanapki ser Brie, co sprawiło, że boczek stracił na słoności, a całe wypełnienie pieczywa było bardzo kremowe i naprawdę smaczne. Zachęcam do wypróbowania, warto! Kanapka dobra na obiad czy kolację albo między posiłkami, kiedy jesteśmy zabiegani.
Nóż i deska do krojenia, gril/patelnia
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 47
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 356
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40462
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 47
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 356
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40462
Składniki
Kroimy w plastry umyty pomidor, obraną cebulę i ser Brie. Posypujemy ser i pomidor pieprzem.
Włączamy gril lub patelnię i kładziemy plastry boczku.
Bagietkę kroimy w wzdłuż i w poprzek na dwie części.
Dół i górę pieczywa smarujemy masłem
Kiedy boczek ładnie się zrumieni, kładziemy jeden plaster boczku na dolną część pieczywa.
Na plaster boczku kładziemy ser.
Na ser kładziemy plastry pomidora.
Na pomidor układamy cebulę
Cebulę przykrywamy drugim plastrem boczku
Na boczek rzucamy rukolę lub inną zieleninę. Przykrywamy górną częścią i zajadamy.