Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta włoska z ryżem

Kapusta włoska z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16035

Dodano:

Odsłon: 1075

Tani i smaczny obiadek.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę pokroić na małe kawałki, zalać wrzątkiem, dodać ziele angielskie i zagotować. Następnie odcedzić, wyłożyć na blachę, skropić roztopionym masłem i zrumienić w piekarniku. Ryż ugotować na mleku, wymieszać z kapustą, dodać zrumienioną cebulę i przyprawić do smaku. Następnie zalać przysmażonym koncentratem pomidorowym i ponownie zapiec pod przykryciem. Podawać do obiadu lub z surówką jako samodzielne danie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń