Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postna kapusta z fasolą jest bardzo smaczną odmianą od kapusty z grochem. Kapusta z fasolą nie jest tak popularna jak kapusta z grochem, ale obie bardzo mi smakują i przyrządzam raz jedną, raz drugą. Taka kapusta może być oczywiście jednym z dań wigilijnych, choć w moim domu przyrządza się ją od czasu do czasu także w czasie pozaświątecznym, zwłaszcza zimową porą jako dodatek do drugiego dania, zwłaszcza do schabowego czy mielonego.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10167
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3896
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42423
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 407
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10167
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3896
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42423
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 407
Składniki
Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka i zalać wodą. zagotować i jeśli woda jest za kwaśna to odlać ją i uzupełnić nową. Ponownie zagotować
Do gotującej się kapusty dodać ziele, liść laurowy, kminek i gotować, aż kapusta będzie miękka ( ok 1 godz )
Na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę aż do zeszklenia ( ale nie zbrązowienia ). Dodać do kapusty i chwilę razem gotować
Dodać ugotowaną fasolę ( dzień wcześniej wieczorem fasolę przepłukać i zalać wodą. Na drugi dzień wodę z fasoli wylać i zalać ją ponownie świeżą wodą. Gotować ok 1 godziny, pod koniec gotowania posolić ) i razem gotować ok 10 minut. Część fasoli można rozgnieść widelcem, aby zagęścić płyn z kapusty
Doprawić solą, pieprzem i majerankiem
Na koniec mąkę rozmieszać z niewielką ilością zimnej wody i wlać do gotującej się kapusty. Zamieszać i chwilkę pogotować