Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postna kapusta z fasolą jest bardzo smaczną odmianą od kapusty z grochem. Kapusta z fasolą nie jest tak popularna jak kapusta z grochem, ale obie bardzo mi smakują i przyrządzam raz jedną, raz drugą. Taka kapusta może być oczywiście jednym z dań wigilijnych, choć w moim domu przyrządza się ją od czasu do czasu także w czasie pozaświątecznym, zwłaszcza zimową porą jako dodatek do drugiego dania, zwłaszcza do schabowego czy mielonego.
Danie wigilijne ale takie "dwa w jednym". Kapusta z grzybami i kapusta z faso...
Odsłon: 351
Mehari zushi ( co oznacza otwarte oko) to de facto rodzaj sushi pochodzące z...
Odsłon: 79
Fajny pomysł na obiad, gdy nie wiesz co z robić z mięsem z rosołu. U mnie sma...
Odsłon: 3531
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 150
Pyszne mięciutkie z mrożonymi truskawkami
Odsłon: 25
Mehari zushi ( co oznacza otwarte oko) to de facto rodzaj sushi pochodzące z...
Odsłon: 79
Fajny pomysł na obiad, gdy nie wiesz co z robić z mięsem z rosołu. U mnie sma...
Odsłon: 3531
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 150
Pyszne mięciutkie z mrożonymi truskawkami
Odsłon: 25
Składniki
Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka i zalać wodą. zagotować i jeśli woda jest za kwaśna to odlać ją i uzupełnić nową. Ponownie zagotować
Do gotującej się kapusty dodać ziele, liść laurowy, kminek i gotować, aż kapusta będzie miękka ( ok 1 godz )
Na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę aż do zeszklenia ( ale nie zbrązowienia ). Dodać do kapusty i chwilę razem gotować
Dodać ugotowaną fasolę ( dzień wcześniej wieczorem fasolę przepłukać i zalać wodą. Na drugi dzień wodę z fasoli wylać i zalać ją ponownie świeżą wodą. Gotować ok 1 godziny, pod koniec gotowania posolić ) i razem gotować ok 10 minut. Część fasoli można rozgnieść widelcem, aby zagęścić płyn z kapusty
Doprawić solą, pieprzem i majerankiem
Na koniec mąkę rozmieszać z niewielką ilością zimnej wody i wlać do gotującej się kapusty. Zamieszać i chwilkę pogotować
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab w sosie paprykowym
Dania główne
Tosty francuskie - słodkie i wytrawne
Dania główne
Mehari zushi - mniej znane japońskie sushi
Dania główne
Hamburger wołowy domowy
Schab w sosie paprykowym
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 150
Tosty francuskie - słodkie i wytrawne
Tosty francuskie są znane na całym świecie. To niezwykle smaczne danie nadaje...
Odsłon: 67