Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wzorowałam sie na przepisie z jakiegoś programu kulinarnego.Niestety nazwy dania nie pamiętam.Muszę przyznać ,że tak przygotowana kapusta do doskonały dodatek do pieczonej gęsi lub innych pieczonych mięs.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 489
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15429
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3294
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 489
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15429
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3294
Składniki
kapustę włożyć do garnka,dodać liście laurowe,ziele angielskie,łyżke oleju,wlać wode i gotować do miękkości,jeśli będzie bardzo kwaśna dodać troszkę cukru
ziemniaki obrać i ugotować do miękkości
boczek pokroić w drobna kostkę i usmażyć razem z łyżką oleju i posiekaną drobno cebulą
miękkie ziemniaki utłuc ,wywar z kapusty odlać
do ziemniaków dodać kapustę i usmażony boczek,doprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać i podawać gorące z pieczonym mięsem lub drobiem
wywar z kapusty również świetnie smakuje