Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wzorowałam sie na przepisie z jakiegoś programu kulinarnego.Niestety nazwy dania nie pamiętam.Muszę przyznać ,że tak przygotowana kapusta do doskonały dodatek do pieczonej gęsi lub innych pieczonych mięs.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 29
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1719
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 270
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 384
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 481
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 29
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1719
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 270
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 384
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 481
Składniki
kapustę włożyć do garnka,dodać liście laurowe,ziele angielskie,łyżke oleju,wlać wode i gotować do miękkości,jeśli będzie bardzo kwaśna dodać troszkę cukru
ziemniaki obrać i ugotować do miękkości
boczek pokroić w drobna kostkę i usmażyć razem z łyżką oleju i posiekaną drobno cebulą
miękkie ziemniaki utłuc ,wywar z kapusty odlać
do ziemniaków dodać kapustę i usmażony boczek,doprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać i podawać gorące z pieczonym mięsem lub drobiem
wywar z kapusty również świetnie smakuje