Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wzorowałam sie na przepisie z jakiegoś programu kulinarnego.Niestety nazwy dania nie pamiętam.Muszę przyznać ,że tak przygotowana kapusta do doskonały dodatek do pieczonej gęsi lub innych pieczonych mięs.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22262
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 114
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 132
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 276
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22262
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 114
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 132
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 276
Składniki
kapustę włożyć do garnka,dodać liście laurowe,ziele angielskie,łyżke oleju,wlać wode i gotować do miękkości,jeśli będzie bardzo kwaśna dodać troszkę cukru
ziemniaki obrać i ugotować do miękkości
boczek pokroić w drobna kostkę i usmażyć razem z łyżką oleju i posiekaną drobno cebulą
miękkie ziemniaki utłuc ,wywar z kapusty odlać
do ziemniaków dodać kapustę i usmażony boczek,doprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać i podawać gorące z pieczonym mięsem lub drobiem
wywar z kapusty również świetnie smakuje