Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wzorowałam sie na przepisie z jakiegoś programu kulinarnego.Niestety nazwy dania nie pamiętam.Muszę przyznać ,że tak przygotowana kapusta do doskonały dodatek do pieczonej gęsi lub innych pieczonych mięs.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 440
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 440
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Składniki
kapustę włożyć do garnka,dodać liście laurowe,ziele angielskie,łyżke oleju,wlać wode i gotować do miękkości,jeśli będzie bardzo kwaśna dodać troszkę cukru
ziemniaki obrać i ugotować do miękkości
boczek pokroić w drobna kostkę i usmażyć razem z łyżką oleju i posiekaną drobno cebulą
miękkie ziemniaki utłuc ,wywar z kapusty odlać
do ziemniaków dodać kapustę i usmażony boczek,doprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać i podawać gorące z pieczonym mięsem lub drobiem
wywar z kapusty również świetnie smakuje