Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie skosztować czegoś nietuzinkowego, a zarazem szybkiego i prostego w przygotowaniu? To ten przepis jest "całkiem" dla Was. Ostatnio bywam w rozjazdach i często coś próbuję lub gotuję. Podpatrywanie najlepszych i praca z nimi, to niespodziewany efekt znalezienia się we właściwym miejscu o właściwej porze. Efekty można było próbować na miejscu na targach EKOstyl w Bielsku-Białej. A teraz możecie też przygotować sobie małe co nieco we własnych, przysłowiowych, czterech ścianach. Gorąco polecam Arek Gie
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 753
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22785
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4897
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45654
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 753
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22785
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4897
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45654
Składniki
Zaczynamy od przygotowania puree z selera.
Seler gotujemy w mleku z odrobiną masła przez około 20-25 minut. Odcedzamy, miksujemy na gładko z masłem (50 g). Do smaku doprawiamy świeżo startą gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.
Kotlety oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym maśle do uzyskania rumianego koloru.
Na rozgrzany tłuszcz wylewamy miód, chwilę podgrzewamy, aż stanie się płynny i połączy się z masłem. Dodajemy musztardę, łączymy ze składnikami, po czym dodajemy czosnek. Smażymy jeszcze chwilę, doprawiając do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Na środek talerza nakładamy puree, kładziemy kotlet, polewamy sosem.