Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje smaki. Karkówka, kiszona kapusta. Mięso przyrządzone według przepisu jest kruche i soczyste. Kto raz posmakuje nie pożałuje. Obiecuję:)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Karkówkę lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Posyp solą i pieprzem z każdej strony. Posyp mąką. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor (z każdej strony). Boczek pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni. Dodaj cebulę (pokrojoną w piórka). Marchew i seler obierz i zetrzyj na tarce. Do boczku i cebuli dodaj mięso. Przykryj kapustą, marchwią i selerem. Dodaj ziele i liście laurowe. Wlej szklankę wody. Duś pod przykryciem pół godziny. Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem Duś jeszcze przez 10 minut.