Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W żadne Święta nie może na Naszym stole zabraknąć pieczystego. Szczególnie Karkówki tak pysznej i aromatycznej. Połowa zawsze znika jak jest jeszcze ciepła, reszta trafia na zimny półmisek w postaci przepysznych plastrów.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3027
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1797
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 456
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 47
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3027
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1797
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 456
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 47
Składniki
Wszystkie przyprawy wsypujemy do miseczki po 1 łyżeczce wlewamy 2 - 3 łyżki oleju i dokładnie mieszamy. Karkówkę myjemy, osuszamy ręcznikiem. Nacieramy dokładnie marynatą, zawijamy w folię aluminiową i odkładamy do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia nożem zdejmujemy nadmiar marynata ( aby podczas pieczenia się nie przypaliła). Wkładamy na kratę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C na ok 1,5 godziny. ( pod kratkę wstawiamy brytfankę aby nadmiar tłuszczu skapywał do niej). Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150C i zostawiamy jeszcze na ok. 1 godzinę. Na koniec wyjmujemy i odstawiamy aby odpoczęła. Wspaniałe danie główne jak również jako dodatek.