Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W żadne Święta nie może na Naszym stole zabraknąć pieczystego. Szczególnie Karkówki tak pysznej i aromatycznej. Połowa zawsze znika jak jest jeszcze ciepła, reszta trafia na zimny półmisek w postaci przepysznych plastrów.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 61
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 33
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 61
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 353
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2572
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 61
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 33
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 61
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 353
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2572
Składniki
Wszystkie przyprawy wsypujemy do miseczki po 1 łyżeczce wlewamy 2 - 3 łyżki oleju i dokładnie mieszamy. Karkówkę myjemy, osuszamy ręcznikiem. Nacieramy dokładnie marynatą, zawijamy w folię aluminiową i odkładamy do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia nożem zdejmujemy nadmiar marynata ( aby podczas pieczenia się nie przypaliła). Wkładamy na kratę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C na ok 1,5 godziny. ( pod kratkę wstawiamy brytfankę aby nadmiar tłuszczu skapywał do niej). Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150C i zostawiamy jeszcze na ok. 1 godzinę. Na koniec wyjmujemy i odstawiamy aby odpoczęła. Wspaniałe danie główne jak również jako dodatek.