Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez przypraw tylko czosnek ,musztarda no i sól. Karkówka wyszła bardzo smaczna, a polana sosem smakuje wybornie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3849
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1331
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3849
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1331
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy. Następnie nakłuwamy nożem wkładając w nakłute miejsce kawałki czosnku. Całą karkówkę dookoła nacieramy musztardą. Do brytfanki lub żaroodpornego naczynia wsypujemy sól na wysokość 2,5 - 3 cm. Na soli układamy przygotowaną karkówkę. Wkładamy do piekarnika, pieczemy w temperaturze 170 - 180 stopni. Czas pieczenia jest zależny od wagi mięsa - na 1 kg. mięsa godzina pieczenia. Tak więc jeżeli mamy 2 kg. mięsa to pieczemy 2 godziny. Po upieczeniu mięso kroimy w plastry, podajemy z ulubionym sosem. Rada; Gdyby z wierzchu mięso mocno się spiekło nakrywamy folią aluminiową. Pamiętajmy aby mięsa podczas pieczenia nie obracać.