Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne danie, przepyszne swojskie smaki.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 824
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 824
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1429
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Oliwę rozgrzewamy na patelni, mięso podsmażamy z obu stron na złoty kolor. W rondelku na maśle szklimy posiekaną cebulę, dodajemy mięso i zalewamy bulionem. Dusimy na wolnym ogniu przez 45-50 min. Grzyby czyścimy, kroimy na kawałki, dodajemy do mięsa. Całość dusimy jeszcze 10-15 min. Śmietanę mieszamy z wywarem i dodajemy do całości, dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez kilka minut. Danie doprawiamy solą i pieprzem.