Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne danie, przepyszne swojskie smaki.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 188
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 604
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16929
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 813
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 188
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 604
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16929
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 813
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Oliwę rozgrzewamy na patelni, mięso podsmażamy z obu stron na złoty kolor. W rondelku na maśle szklimy posiekaną cebulę, dodajemy mięso i zalewamy bulionem. Dusimy na wolnym ogniu przez 45-50 min. Grzyby czyścimy, kroimy na kawałki, dodajemy do mięsa. Całość dusimy jeszcze 10-15 min. Śmietanę mieszamy z wywarem i dodajemy do całości, dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez kilka minut. Danie doprawiamy solą i pieprzem.