Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Innowacyjna wersja karpia w sosie cebulowym.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119584
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119584
Składniki
Dzwonka karpia posolić i odstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny.
Cebulę pokroić w talarki, przełożyć do szerokiego garnka, dodać domową mieszankę przypraw i gotować do miękkości w niewielkiej ilości wody.
Na gotującą się cebulę kłaść zamarynowane w soli dzwonka karpia i gotować z obu stron na słabym ogniu (łącznie przez około 20 minut).
Ugotowaną rybę delikatnie przełożyć na półmisek. Cebulę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zmiksować, zalać dzwonka. Wystudzić, schować do lodówki. Wyjąć mniej więcej godzinę przed podaniem. Można udekorować świeżym tymiankiem.
Karp w cebulowym sosie wyśmienicie smakuje z pieczywem pszennym.