Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Innowacyjna wersja karpia w sosie cebulowym.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1601
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38578
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1318
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1601
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38578
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1318
Składniki
Dzwonka karpia posolić i odstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny.
Cebulę pokroić w talarki, przełożyć do szerokiego garnka, dodać domową mieszankę przypraw i gotować do miękkości w niewielkiej ilości wody.
Na gotującą się cebulę kłaść zamarynowane w soli dzwonka karpia i gotować z obu stron na słabym ogniu (łącznie przez około 20 minut).
Ugotowaną rybę delikatnie przełożyć na półmisek. Cebulę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zmiksować, zalać dzwonka. Wystudzić, schować do lodówki. Wyjąć mniej więcej godzinę przed podaniem. Można udekorować świeżym tymiankiem.
Karp w cebulowym sosie wyśmienicie smakuje z pieczywem pszennym.