Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Innowacyjna wersja karpia w sosie cebulowym.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1054
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1003
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12901
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1054
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1003
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12901
Składniki
Dzwonka karpia posolić i odstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny.
Cebulę pokroić w talarki, przełożyć do szerokiego garnka, dodać domową mieszankę przypraw i gotować do miękkości w niewielkiej ilości wody.
Na gotującą się cebulę kłaść zamarynowane w soli dzwonka karpia i gotować z obu stron na słabym ogniu (łącznie przez około 20 minut).
Ugotowaną rybę delikatnie przełożyć na półmisek. Cebulę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zmiksować, zalać dzwonka. Wystudzić, schować do lodówki. Wyjąć mniej więcej godzinę przed podaniem. Można udekorować świeżym tymiankiem.
Karp w cebulowym sosie wyśmienicie smakuje z pieczywem pszennym.