Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Innowacyjna wersja karpia w sosie cebulowym.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Dzwonka karpia posolić i odstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny.
Cebulę pokroić w talarki, przełożyć do szerokiego garnka, dodać domową mieszankę przypraw i gotować do miękkości w niewielkiej ilości wody.
Na gotującą się cebulę kłaść zamarynowane w soli dzwonka karpia i gotować z obu stron na słabym ogniu (łącznie przez około 20 minut).
Ugotowaną rybę delikatnie przełożyć na półmisek. Cebulę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zmiksować, zalać dzwonka. Wystudzić, schować do lodówki. Wyjąć mniej więcej godzinę przed podaniem. Można udekorować świeżym tymiankiem.
Karp w cebulowym sosie wyśmienicie smakuje z pieczywem pszennym.