Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sos nie tylko do kiełbasy białej, ale także do steków, piersi z kurczaka i innych mięs. Eksperyment powiódł się. Najlepiej podać z ziemniakami tłuczonymi. Do swoich ziemniaków dodałam łyżkę oliwy z oliwek oraz szczyptę grubo zmielonego czarnego pieprzu.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 207
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 87
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 207
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 87
Składniki
Szalotkę obieramy z łupinek (może zająć sporo czasu). Białą kiełbaskę wstawiamy do piekarnika i pieczemy wg instrukcji na opakowaniu. Ziemniaki wstawiamy na małym ogniu, aby się gotowały 10 minut po wstawieniu kiełbasek. Szalotkę pokrojoną w plasterki smażymy aż zmięknie około 5 minut. Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy z cebulą.
Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy, po czym dodajemy wino i znów dokładnie mieszamy.
Przygotowujemy wywar z kostki grzybowej i dolewamy do sosu. Na małym ogniu gotujemy 10 minut.
Kiedy ziemniaki są ugotowane, gnieciemy je, solimy do smaku i dodajemy olej, po czym pieprz. Upieczone kiełbaski umieszczamy na ziemniakach i polewamy sosem.