Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sos nie tylko do kiełbasy białej, ale także do steków, piersi z kurczaka i innych mięs. Eksperyment powiódł się. Najlepiej podać z ziemniakami tłuczonymi. Do swoich ziemniaków dodałam łyżkę oliwy z oliwek oraz szczyptę grubo zmielonego czarnego pieprzu.
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10816
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 357
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 242
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10816
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 357
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 242
Składniki
Szalotkę obieramy z łupinek (może zająć sporo czasu). Białą kiełbaskę wstawiamy do piekarnika i pieczemy wg instrukcji na opakowaniu. Ziemniaki wstawiamy na małym ogniu, aby się gotowały 10 minut po wstawieniu kiełbasek. Szalotkę pokrojoną w plasterki smażymy aż zmięknie około 5 minut. Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy z cebulą.
Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy, po czym dodajemy wino i znów dokładnie mieszamy.
Przygotowujemy wywar z kostki grzybowej i dolewamy do sosu. Na małym ogniu gotujemy 10 minut.
Kiedy ziemniaki są ugotowane, gnieciemy je, solimy do smaku i dodajemy olej, po czym pieprz. Upieczone kiełbaski umieszczamy na ziemniakach i polewamy sosem.