Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki z warzywami to pyszne, jednogarnkowe danie dla całej rodziny. Jest nie tylko pożywne, ale także niesamowicie zdrowe. Świetnie pasuje do makaronu czy kaszy, ale może być też podawane samodzielnie.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8397
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6734
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4615
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327127
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8397
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6734
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4615
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327127
Składniki
Przygotuj klopsiki. W misce wymieszaj mięso, mąkę, jajko i pozostałe składniki. Uformuj klopsiki o średnicy ok. 3 cm. Odłóż na bok.
Przygotuj warzywa. Kalafior umyj i podziel na mniejsze różyczki. Przełóż je do miski. Kapustę drobno poszatkuj, a paprykę pokrój w kostkę. Dodaj je do miski. Dołóż też odsączoną fasolkę i groszek. Warzywa zalej oliwą i posyp przyprawami. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dobrze wymieszaj.
Przygotuj danie do pieczenia. Połowę warzyw przełóż do naczynia żaroodpornego. Na nich połóż połowę klopsików, przykryj je resztą warzyw, a na wierzch połóż pozostałe klopsiki. Wstaw naczynie przykryte folią aluminiową do piekarnika nagrzanego do 200 st. Celsjusza. Piecz przez 30 minut, a następnie zdejmij folię i piecz przez kolejne 15 minut do zrumienienia wierzchu. Klopsiki z warzywami podawaj na ciepło, z dodatkiem świeżych pomidorków, posypane siekaną natką pietruszki.