Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski kładzione

Kluski kładzione

Autor:

Przepisów i artykułów: 199 Ocena: 955

Dodano:

Odsłon: 17057

Pomysł na szybki obiad.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kluski kładzione

Przygotowanie

  1. Twaróg przecisnąć przez praskę.

  2. Twaróg, serki homogenizowane, jajka i cukier wanilinowy dokładnie wymieszać.

  3. Dodać sól oraz mąkę i wyrobić gęste ciasto.

  4. W gotującej się posolonej wodzie zanurzyć łyżkę, nabrać na nią trochę ciasta i ponownie zanurzyć w gotującej się wodzie aby ciasto mogło się od niej odkleić. W ten sposób uformować i umieścić we wrzątku wszystkie kluski. W zależności od wielkości garnka, w którym są gotowane, dobrze jest je gotować w dwóch lub trzech porcjach.

  5. Dobrze smakują podane z owocami lub cukrem i cynamonem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń