Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 157
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 838
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 157
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 838
Składniki
Twaróg przecisnąć przez praskę.
Twaróg, serki homogenizowane, jajka i cukier wanilinowy dokładnie wymieszać.
Dodać sól oraz mąkę i wyrobić gęste ciasto.
W gotującej się posolonej wodzie zanurzyć łyżkę, nabrać na nią trochę ciasta i ponownie zanurzyć w gotującej się wodzie aby ciasto mogło się od niej odkleić. W ten sposób uformować i umieścić we wrzątku wszystkie kluski. W zależności od wielkości garnka, w którym są gotowane, dobrze jest je gotować w dwóch lub trzech porcjach.
Dobrze smakują podane z owocami lub cukrem i cynamonem.