Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowe kluski kładzione z serka homogenizowanego.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6964
Polecam.
Odsłon: 112
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5268
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2399
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6964
Polecam.
Odsłon: 112
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5268
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2399
Składniki
Serek wymieszać z budyniem i jajkami.
Dodać mąkę i 1/4 łyżeczkę soli, dokładnie wymieszać.
Około 3 litry wody z dodatkiem soli doprowadzić do wrzenia.
Łyżkę zanurzyć w gotującej się wodzie, nabrać około 1/4 łyżki przygotowanego ciasta, włożyć do wrzątku i zsunąć kluskę z łyżki. W ten sposób umieścić w garnku z gotującą się wodą kluski z połowy ciasta.
Garnek przykryć i czekać, aż kluski wypłyną na powierzchnię. Zmniejszyć wówczas moc płyty grzewczej i gotować kluski przez około 5 minut bez przykrycia.
Ugotowane kluski wyjąć z garnka i w sposób opisany w etapach 4 i 5 zużyć drugą połowę ciasta.
Kluski można podawać z cukrem, cynamonem, jogurtem lub owocami.