Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski kładzione

Kluski kładzione

Autor:

Przepisów i artykułów: 275 Ocena: 1348

Dodano:

Odsłon: 7486

Waniliowe kluski kładzione z serka homogenizowanego.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kluski kładzione

Przygotowanie

  1. Serek wymieszać z budyniem i jajkami.

  2. Dodać mąkę i 1/4 łyżeczkę soli, dokładnie wymieszać.

  3. Około 3 litry wody z dodatkiem soli doprowadzić do wrzenia.

  4. Łyżkę zanurzyć w gotującej się wodzie, nabrać około 1/4 łyżki przygotowanego ciasta, włożyć do wrzątku i zsunąć kluskę z łyżki. W ten sposób umieścić w garnku z gotującą się wodą kluski z połowy ciasta.

  5. Garnek przykryć i czekać, aż kluski wypłyną na powierzchnię. Zmniejszyć wówczas moc płyty grzewczej i gotować kluski przez około 5 minut bez przykrycia.

  6. Ugotowane kluski wyjąć z garnka i w sposób opisany w etapach 4 i 5 zużyć drugą połowę ciasta.

  7. Kluski można podawać z cukrem, cynamonem, jogurtem lub owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń