Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kluski ziemniaczane z nutą pomidorową.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 318
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 756
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 59
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 251
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 318
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 756
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 59
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 251
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości. Ciepłe przeciskamy przez praskę, studzimy. Dodajemy jajko, mąkę, koncentrat. Doprawiamy solą i pieprzem. Zagniatamy ciasto i formujemy niewielkie kulki. Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia. Odcedzamy.
Kiełbasę kroimy w talarki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Wkładamy kluski i razem krótko smażymy.
Kluski z kiełbasą rozkładamy na talerze. Posypujemy kiełkami oraz kulkami mozzarelli.