Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kluski ziemniaczane z nutą pomidorową.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8678
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 606
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8678
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 606
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości. Ciepłe przeciskamy przez praskę, studzimy. Dodajemy jajko, mąkę, koncentrat. Doprawiamy solą i pieprzem. Zagniatamy ciasto i formujemy niewielkie kulki. Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia. Odcedzamy.
Kiełbasę kroimy w talarki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Wkładamy kluski i razem krótko smażymy.
Kluski z kiełbasą rozkładamy na talerze. Posypujemy kiełkami oraz kulkami mozzarelli.