Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kluski ziemniaczane z nutą pomidorową.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 68
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9321
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 974
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 68
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9321
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 974
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości. Ciepłe przeciskamy przez praskę, studzimy. Dodajemy jajko, mąkę, koncentrat. Doprawiamy solą i pieprzem. Zagniatamy ciasto i formujemy niewielkie kulki. Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia. Odcedzamy.
Kiełbasę kroimy w talarki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Wkładamy kluski i razem krótko smażymy.
Kluski z kiełbasą rozkładamy na talerze. Posypujemy kiełkami oraz kulkami mozzarelli.