Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku, rozpływające się w ustach.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 319
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 228
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3340
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 319
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 228
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3340
Składniki
Ziemniaki obrać , ugotować, przecisnąć przez praskę. Do ziemniaków dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną , wbić jajko , dodać szczyptę soli, zagnieść ciasto. Uformować wałek , pociąć na paski, rozwałkować , tworząc kółko. Truskawki umyć, obrać z szypułek po jednej układać na kółku.
Formować knedle wielkości orzecha włoskiego.
W garnku zagotować wodę , osolić , wrzucać partiami , gotować 3 minuty. Podawać polane masłem z kleksem śmietany jak u mnie lub z bitą śmietaną.