Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku, rozpływające się w ustach.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 326
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 764
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 69
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 261
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 326
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 764
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 69
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 261
Składniki
Ziemniaki obrać , ugotować, przecisnąć przez praskę. Do ziemniaków dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną , wbić jajko , dodać szczyptę soli, zagnieść ciasto. Uformować wałek , pociąć na paski, rozwałkować , tworząc kółko. Truskawki umyć, obrać z szypułek po jednej układać na kółku.
Formować knedle wielkości orzecha włoskiego.
W garnku zagotować wodę , osolić , wrzucać partiami , gotować 3 minuty. Podawać polane masłem z kleksem śmietany jak u mnie lub z bitą śmietaną.