Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku, rozpływające się w ustach.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Ziemniaki obrać , ugotować, przecisnąć przez praskę. Do ziemniaków dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną , wbić jajko , dodać szczyptę soli, zagnieść ciasto. Uformować wałek , pociąć na paski, rozwałkować , tworząc kółko. Truskawki umyć, obrać z szypułek po jednej układać na kółku.
Formować knedle wielkości orzecha włoskiego.
W garnku zagotować wodę , osolić , wrzucać partiami , gotować 3 minuty. Podawać polane masłem z kleksem śmietany jak u mnie lub z bitą śmietaną.