Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniakowo - jaglane kotleciki :-)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34851
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 356
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 89
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9149
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34851
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 356
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 89
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9149
Składniki
Kapustę należy poszatkować, zalać wodą, posolić i gotować ok 30 min, aż będzie miękka. Odcedzić i przestudzić. Odcisnąć nadmiar wody i przełożyć do miski. Kaszę jaglaną przepłukać na sitku, a następnie gotować pod w osolonej wodzie ok. 15 min Ugotowaną kaszę dodać do kapusty. Cebulę i paprykę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Dodać do miski razem z przyprawami i mąką. Wymieszać. Uformować średniej wielkości kotleciki i ułozyć je na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia.
Piec ok. 40 - 45 min w 180 stopniach, aż się zarumienią z jednej i z drugiej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)