Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniakowo - jaglane kotleciki :-)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1905
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421232
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1992
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1905
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421232
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1992
Składniki
Kapustę należy poszatkować, zalać wodą, posolić i gotować ok 30 min, aż będzie miękka. Odcedzić i przestudzić. Odcisnąć nadmiar wody i przełożyć do miski. Kaszę jaglaną przepłukać na sitku, a następnie gotować pod w osolonej wodzie ok. 15 min Ugotowaną kaszę dodać do kapusty. Cebulę i paprykę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Dodać do miski razem z przyprawami i mąką. Wymieszać. Uformować średniej wielkości kotleciki i ułozyć je na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia.
Piec ok. 40 - 45 min w 180 stopniach, aż się zarumienią z jednej i z drugiej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)