Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z kapusty i kaszy jaglanej

Kotleciki z kapusty i kaszy jaglanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10407

Dodano:

Odsłon: 2987

Kapuśniakowo - jaglane kotleciki :-)

Składniki

  • kapusta biała 1/2 małej główki
  • kasza jaglana 1/3 szkl.
  • papryka czerwona 1/2
  • cebula 1 średnia
  • czosnek 1 ząbek
  • mąka pszenna ok. 4-5 łyżek
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotleciki z kapusty i kaszy jaglanej

Przygotowanie

  1. Kapustę należy poszatkować, zalać wodą, posolić i gotować ok 30 min, aż będzie miękka. Odcedzić i przestudzić. Odcisnąć nadmiar wody i przełożyć do miski. Kaszę jaglaną przepłukać na sitku, a następnie gotować pod w osolonej wodzie ok. 15 min Ugotowaną kaszę dodać do kapusty.
    Cebulę i paprykę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Dodać do miski razem z przyprawami i mąką. Wymieszać. Uformować średniej wielkości kotleciki i ułozyć je na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia.

  2. Piec ok. 40 - 45 min w 180 stopniach, aż się zarumienią z jednej i z drugiej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń