Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet drobiowy z serową panierką

Przepis dnia 2020-10-14
Kotlet drobiowy z serową panierką

Autor:

Przepisów i artykułów: 878 Ocena: 9751

Dodano:

Odsłon: 3484

Idealny kotlet na danie obiadowe, imprezy. Łatwy w wykonaniu a zawsze coś innego.

Składniki

  • 1 filet podwójny z kurczaka
  • Sól
  • Przyprawa do kurczaka
  • Olej do smażenia
  • 2 kulki mozzarelli
  • 10 dag sera żółtego
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • 2 pomidory
  • ½ pęczka szczypiorku
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlet drobiowy z serową panierką

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, doprawiamy przyprawą oraz solą.
    2. Bułkę tartą mieszamy z startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
    3. Mięso panierujemy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce z serem.
    4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  2. 5. Na każdy kawałku mięsa układamy plasterki pomidora oraz krążki mozzarelli.
    6. Zapiekamy w piekarniku do chwili rozpuszczania się sera.

  3. 7. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń