Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy z kością ziemniakami i sałatką warzywną.

Kotlet schabowy z kością  ziemniakami i sałatką warzywną.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 25593

Dodano:

Odsłon: 1974

Tradycyjny schabowy w panierce, dziś proponuję schabowy z kością, ziemniakami i surówką warzywną.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlet schabowy z kością ziemniakami i sałatką warzywną.

Przygotowanie

  1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry naszego schabu z kością układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej i wymyte ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, odparowujemy i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i sałatkę warzywną. Ziemniaki posypujemy zielenią.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 24 maja 2017 I koniecznie na SMALCU. Tak robiła moja Babcia, Mama i ja (od 35 lat). Dzieci też tak robią. Radzę choć raz spróbować takiej rady: rozbity schab namoczyć w rozbełtanych jajkach - ja dodaję wówczas pokrojony w plasterki ząbek lub dwa czosnku - przez noc w lodówce. Jajka wykorzystuję do panierowania.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 31 stycznia 2017 taki schabik to poemat...;-) najsmaczniejszy ;-)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń