Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowany, usmażony filet z kurczaka podany z ziemniakami i sałatką z warzyw.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Filety rozkrajamy wzdłuż na połowy, tłuczemy tłuczkiem do mięsa, nacieramy solą i ziołowym pieprzem. Doprawione filety wkładamy do lodówki na około jednej godziny.
Po tym czasie każdy kawałek panierujemy w mące, rozbełtanym jajku i tartej bułce. Smażymy na rumiany kolor z obu stron do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatką z warzyw. Smacznego !!!