Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowany, usmażony filet z kurczaka podany z ziemniakami i sałatką z warzyw.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12697
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1438
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13861
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5798
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12697
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1438
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13861
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5798
Składniki
Filety rozkrajamy wzdłuż na połowy, tłuczemy tłuczkiem do mięsa, nacieramy solą i ziołowym pieprzem. Doprawione filety wkładamy do lodówki na około jednej godziny.
Po tym czasie każdy kawałek panierujemy w mące, rozbełtanym jajku i tartej bułce. Smażymy na rumiany kolor z obu stron do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatką z warzyw. Smacznego !!!