Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W oczekiwaniu na moją przyjaciółkę Elżbietę zrobiłam pyszny obiadek ze swojskiego kurczaka.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1950
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2618
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1950
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2618
Składniki
Przygotowaną pierś z kurczaka.
Podzielić na kotlety.
Ubić jak schabowego
(na solić i po pieprzyć przed samym smażeniem).
Na patelni rozgrzać smalec 2 razy po pół kostki, ułożyć kotlety maczane w jajku i bułce.
Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Obiad podałam z całymi ziemniakami okraszonymi tłuszczem z kotletów oraz sałata że śmietaną.