Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W oczekiwaniu na moją przyjaciółkę Elżbietę zrobiłam pyszny obiadek ze swojskiego kurczaka.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10724
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4810
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9159
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10724
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4810
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9159
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Składniki
Przygotowaną pierś z kurczaka.
Podzielić na kotlety.
Ubić jak schabowego
(na solić i po pieprzyć przed samym smażeniem).
Na patelni rozgrzać smalec 2 razy po pół kostki, ułożyć kotlety maczane w jajku i bułce.
Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Obiad podałam z całymi ziemniakami okraszonymi tłuszczem z kotletów oraz sałata że śmietaną.