Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W oczekiwaniu na moją przyjaciółkę Elżbietę zrobiłam pyszny obiadek ze swojskiego kurczaka.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1015
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1015
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
Przygotowaną pierś z kurczaka.
Podzielić na kotlety.
Ubić jak schabowego
(na solić i po pieprzyć przed samym smażeniem).
Na patelni rozgrzać smalec 2 razy po pół kostki, ułożyć kotlety maczane w jajku i bułce.
Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Obiad podałam z całymi ziemniakami okraszonymi tłuszczem z kotletów oraz sałata że śmietaną.