Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jajeczne.

Kotlety jajeczne.

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 2984

Dodano:

Odsłon: 11558

Bardzo dobra alternatywa na obiad.

Składniki

  • -Jajka - 20 szt
  • -Bułka zwykła
  • -Cebula - 3 szt
  • -Bułka tarta - garść
  • -Mąka ziemniaczana - 3 łyżki
  • -Sól, pieprz
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety jajeczne.

Przygotowanie

  1. Ugotować 16 jaj, ostudzić, obrać i przemielić przez maszynkę z dodatkiem bułki zwykłej (wcześniej namoczonej w wodzie lub mleku).
    Cebulę pokroić w kostkę i przyrumienić na tłuszczu.
    Wszystkie te składniki razem połączyć.

  2. Dodać 4 surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą, doprawić do smaku i dokładnie wyrobić.
    Z masy zrobić małe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
    Podawać z ziemniakami i surówkami.
    Można podać z sosem pieczarkowym.

  3. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń