Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne i jak zawsze smaczne. Pasują chyba do wszystkiego, ziemniaków, bigosu a nawet na kanapki:)
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 446
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1038
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 446
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1038
Składniki
Bułki namaczamy w mleku. Do miski przekładamy mięso mielone wbijamy jajka, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy bułki odciśnięte z nadmiaru mleka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Jeżeli będzie za rzadkie dodajemy bułkę tartą. Następnie forujemy podłużne kotlety lekko je spłaszczamy i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.