Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny obiad dla całej rodziny. Tradycyjne kotlety mielone przygotowane w nieco inny sposób, bo bez dodatku jajka. Jeśli chcemy, aby mięso było zwarte i kotlety nie rozpadały się podczas smażenia - wystarczy dodać odrobinę skrobi ziemniaczanej lub nieco więcej bułki tartej. Kluczem do sukcesu jest również dobrej jakości mięso.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1314
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 249
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 38
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1314
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 249
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 38
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Bułkę moczymy w mleku, następnie odciskamy z nadmiaru mleka.
Do miski przekładamy mięso, posiekaną cebulkę, szczypiorek, namoczoną bułkę, odrobinę bułki tartej lub skrobi ziemniaczanej, sól oraz pieprz. Składniki łączymy ze sobą. Mięso wyrabiamy dłońmi.
Formujemy okrągłe kotleciki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła. Kotleciki smażymy na małym ogniu na zloty kolor z obu stron.
Gotowe kotlety podajemy z gotowanymi ziemniakami i surówką.