Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny obiad dla całej rodziny. Tradycyjne kotlety mielone przygotowane w nieco inny sposób, bo bez dodatku jajka. Jeśli chcemy, aby mięso było zwarte i kotlety nie rozpadały się podczas smażenia - wystarczy dodać odrobinę skrobi ziemniaczanej lub nieco więcej bułki tartej. Kluczem do sukcesu jest również dobrej jakości mięso.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1873
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8421
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 792
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254283
Polecam.
Odsłon: 1524
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1873
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8421
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 792
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254283
Polecam.
Odsłon: 1524
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Bułkę moczymy w mleku, następnie odciskamy z nadmiaru mleka.
Do miski przekładamy mięso, posiekaną cebulkę, szczypiorek, namoczoną bułkę, odrobinę bułki tartej lub skrobi ziemniaczanej, sól oraz pieprz. Składniki łączymy ze sobą. Mięso wyrabiamy dłońmi.
Formujemy okrągłe kotleciki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła. Kotleciki smażymy na małym ogniu na zloty kolor z obu stron.
Gotowe kotlety podajemy z gotowanymi ziemniakami i surówką.