Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne urozmaicenie tradycyjnych mielonych. Dodatek sosu pieczarkowego sprawia, że kotlety są jeszcze bardziej soczyste. Doskonale smakują również na drugi dzień po podgrzaniu. Do tego gotowane ziemniaki oraz surówka i mamy gotowy obiad.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Cebulę obierz z brązowych łupin, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni z klarowanym masłem.
Do miski przełóż mięso mielone, dodaj jajko, bułkę tartą, natkę pietruszki i podsmażoną cebulkę. Składniki wymieszaj dłońmi. Następnie zwilż dłonie i uformuj równej wielkości kotlety.
Kotlety mielone podsmaż z dwóch stron na patelni z klarowanym masłem.
Przygotuj sos. Zacznij od obrania cebuli, pokrojenia jej w kostkę i podsmażenia na patelni z klarowanym masłem. Następnie umyj dokładnie pieczarki, pokrój na plasterki i dorzuć na patelnię. Smaż do niemal całkowitego odparowania wody.
W miseczce połącz ze sobą śmietankę i skrobię ziemniaczaną, dodaj pół szklanki wody. Składniki dokładnie wymieszaj, następnie przelej na patelnię z pieczarkami.
Usmażone kotlety mielone zanurz w sosie pieczarkowym. Podawaj z ziemniakami i surówką.