Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone w nowej wersji
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11975
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16524
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11975
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16524
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5322
Składniki
Mięso doprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Gruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubszych otworach, ścieramy również ser.
Do mięsa dodajemy jajko ,paprykę, gruszkę, ser.
Doprawiamy chilli, ziołami prowansalskimi, dodajemy 2 łyżki tartej bułki, dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy w reszce tartej bułki.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano z obu stron.
Podajemy z ziemniakami lub innym dodatkiem.