Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone w nowej wersji
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2722
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1519
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2722
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1519
Składniki
Mięso doprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Gruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubszych otworach, ścieramy również ser.
Do mięsa dodajemy jajko ,paprykę, gruszkę, ser.
Doprawiamy chilli, ziołami prowansalskimi, dodajemy 2 łyżki tartej bułki, dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy w reszce tartej bułki.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano z obu stron.
Podajemy z ziemniakami lub innym dodatkiem.