Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z nieoczywistym dodatkiem, jakim jest kapusta kiszona. Wychodzą niezwykle soczyste, zdecydowanie bardziej wyraziste, sycące i smaczne. Świetnie komponują się z ziemniakami i lekką surówką. Do tego typu kotletów najlepiej wykorzystać mięso mielone z łopatki wieprzowej lub karkówki. W lżejszej wersji mięso wieprzowe można zastąpić drobiowym.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Kapustę kiszoną przełóż do rondelka, zalej wodą i gotuj przez około 15 minut do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedź na sicie i dokładnie odciśnij z nadmiaru wody, następnie poszatkuj.
Poszatkowaną kapustę kiszoną przełóż do miski, dodaj mięso mielone, wbij jedno jajko, wsyp bułkę tartą i przyprawy. Składniki wymieszaj. z podanej masy formuj równej wielkości kotleciki.
Kotlety mielone z kapustą kiszoną smaż na rozgrzanej patelni z masłem klarowanym na wolnym ogniu z dwóch stron, aż się zarumienią.