Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z nieoczywistym dodatkiem, jakim jest kapusta kiszona. Wychodzą niezwykle soczyste, zdecydowanie bardziej wyraziste, sycące i smaczne. Świetnie komponują się z ziemniakami i lekką surówką. Do tego typu kotletów najlepiej wykorzystać mięso mielone z łopatki wieprzowej lub karkówki. W lżejszej wersji mięso wieprzowe można zastąpić drobiowym.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5756
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 129
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5756
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 129
Składniki
Kapustę kiszoną przełóż do rondelka, zalej wodą i gotuj przez około 15 minut do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedź na sicie i dokładnie odciśnij z nadmiaru wody, następnie poszatkuj.
Poszatkowaną kapustę kiszoną przełóż do miski, dodaj mięso mielone, wbij jedno jajko, wsyp bułkę tartą i przyprawy. Składniki wymieszaj. z podanej masy formuj równej wielkości kotleciki.
Kotlety mielone z kapustą kiszoną smaż na rozgrzanej patelni z masłem klarowanym na wolnym ogniu z dwóch stron, aż się zarumienią.