Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne , delikatne ,pachnące serami i koperkiem uświetnią każdy obiad.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5837
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 400
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5837
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 400
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Ser twarogowy pokruszyć , dodać. Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach., dodać .Ser topiony również. Wbić jajko. Dodać tartą bułkę. Koperek umyć , ściąć i dodać.
Wszystko bardzo dokładnie wymieszać, podzielić na 6 części. Morele umyć pokroić w drobną kostkę. Każdą porcję uformować w kulkę, rozklepać, ułożyć po porcji moreli.
Zakryć mięsem morele, formując kotlet. Z pozostałymi częściami postąpić tak samo. Kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 35 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.