Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe można przygotować z różnym nadzieniem. Dodatek dyni i winnego jabłka wspaniale się komponuje.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7552
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 192
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2302
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7552
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 192
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2302
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Składniki
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami i tak jak paprykę bez nasion pokroić w słupki. Na patelni z rozgrzanym masłem podsmażyć pokrojony por, paprykę i dynię. Dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko smażyć przez kilka minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, ostudzić, połączyć z serem i posiekaną szałwią, wymieszać.
Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem .Na przygotowane mięso włożyć porcję nadzienia.
Złożyć i spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.