Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni śląskiej. Owocowy sos ,wyostrzony goździkami i odrobiną czerwonego wina. Pycha!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10478
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336809
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4449
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424084
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10478
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336809
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4449
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424084
Składniki
Kotlety oprószamy solą i pieprzem i gotujemy w osolonej wodzie ,po czym wyjmujemy ,studzimy ,obtaczamy w bułce i smażymy. Osączamy z nadmiaru tłuszczu ,owijamy folią aluminiową by pozostały ciepłe (można przełożyć do piekarnika nastawionego na 50°C). Do wywaru ze schabu (trochę więcej jak ½ l) wrzucamy goździki i kardamon. Dodajemy powidła i wino ,chwilę gotujemy (można zredukować by zagęścić sos). Usmażony schab układamy na talerzach ,polewamy sosem. Podajemy z kluskami śląskimi.