Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z dodatkiem kapusty pekińskiej, pieczarek i mozzarelli to świetny sposób na schabowego w nowej odsłonie. W taki sam sposób można przygotować filety z kurczaka. Kapustę pekińską można zastąpić kapustą włoską. Panierować można w bułce tartej.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 478
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 470
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 62
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 478
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 470
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 62
Składniki
Na maśle zeszklić posiekaną cebulę. Dodać posiekane pieczarki i startą na tarce marchewkę, podsmażyć.
Wsypać posiekaną kapustę pekińską, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Umyte i osuszone kotlety rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach śniadaniowych. Zrumienić z obu stron na rozgrzanym smalcu.
Rumiane kotleciki ułożyć na wyłożonej folią spożywczą blaszce, włożyć porcję nadzienia. Na wierzch położyć kilka plasterków mozzarelli. Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i zapiekać około 5-10 minut.