Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis nie mój, znaleziony w internecie. Podobno kuchnia czeska. Ale kto to wie :) Proponuję podawać z frytkami oraz ulubioną surówką.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36603
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3296
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 489
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2771
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36603
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3296
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 489
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2771
Składniki
Mięso kroimy na kotlety, a następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Przygotowane mięso sypiemy solą, pieprzem, słodką papryką. Odstawiamy.
Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do ziemniaków dodajemy musztardę, jajko, mleko, mąkę, sól, pieprz i słodką paprykę. (można ewentualnie używać własnych przypraw)
Składniki mieszamy na gładką, jednolitą masę. Mięso panierujemy w przygotowanej masie, a następnie smażymy na złocisty kolor z obu stron.