Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis nie mój, znaleziony w internecie. Podobno kuchnia czeska. Ale kto to wie :) Proponuję podawać z frytkami oraz ulubioną surówką.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1409
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1409
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Składniki
Mięso kroimy na kotlety, a następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Przygotowane mięso sypiemy solą, pieprzem, słodką papryką. Odstawiamy.
Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do ziemniaków dodajemy musztardę, jajko, mleko, mąkę, sól, pieprz i słodką paprykę. (można ewentualnie używać własnych przypraw)
Składniki mieszamy na gładką, jednolitą masę. Mięso panierujemy w przygotowanej masie, a następnie smażymy na złocisty kolor z obu stron.