Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis nie mój, znaleziony w internecie. Podobno kuchnia czeska. Ale kto to wie :) Proponuję podawać z frytkami oraz ulubioną surówką.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 772
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 76
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 772
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 76
Składniki
Mięso kroimy na kotlety, a następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Przygotowane mięso sypiemy solą, pieprzem, słodką papryką. Odstawiamy.
Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do ziemniaków dodajemy musztardę, jajko, mleko, mąkę, sól, pieprz i słodką paprykę. (można ewentualnie używać własnych przypraw)
Składniki mieszamy na gładką, jednolitą masę. Mięso panierujemy w przygotowanej masie, a następnie smażymy na złocisty kolor z obu stron.