Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis nie mój, znaleziony w internecie. Podobno kuchnia czeska. Ale kto to wie :) Proponuję podawać z frytkami oraz ulubioną surówką.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3590
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3780
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 343
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 631
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3590
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3780
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 343
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 631
Składniki
Mięso kroimy na kotlety, a następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Przygotowane mięso sypiemy solą, pieprzem, słodką papryką. Odstawiamy.
Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do ziemniaków dodajemy musztardę, jajko, mleko, mąkę, sól, pieprz i słodką paprykę. (można ewentualnie używać własnych przypraw)
Składniki mieszamy na gładką, jednolitą masę. Mięso panierujemy w przygotowanej masie, a następnie smażymy na złocisty kolor z obu stron.