Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis nie mój, znaleziony w internecie. Podobno kuchnia czeska. Ale kto to wie :) Proponuję podawać z frytkami oraz ulubioną surówką.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2528
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1905
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1658
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1594
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2528
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1905
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1658
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1594
Składniki
Mięso kroimy na kotlety, a następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Przygotowane mięso sypiemy solą, pieprzem, słodką papryką. Odstawiamy.
Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do ziemniaków dodajemy musztardę, jajko, mleko, mąkę, sól, pieprz i słodką paprykę. (można ewentualnie używać własnych przypraw)
Składniki mieszamy na gładką, jednolitą masę. Mięso panierujemy w przygotowanej masie, a następnie smażymy na złocisty kolor z obu stron.