Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z dorsza sprawią, że od razu poczujesz się jak na wakacjach. Podawaj je z surówką i ziemniakami albo frytkami.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6747
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6747
Składniki
Bułkę włóż do letniej wody i odstaw na kilka minut, aż dobrze nasiąknie. Następnie dokładnie odciśnij z nadmiaru wody.
Filety z dorsza pokrój na kawałki i zmiel w maszynce do mięsa razem z odciśniętą bułką. Jeśli nie masz maszynki, możesz bardzo drobno posiekać nożem albo rozdrobnić w malakserze.
Do zmielonej ryby dodaj jajko, dopraw solą, pieprzem. Dokładnie wymieszaj masę aż będzie jednolita.
Zwilżonymi dłońmi formuj niewielkie kotleciki i obtocz je w bułce tartej.
Smaż kotleciki na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, po ok. 3-4 minuty z każdej strony. Możesz na koniec zmniejszyć ogień i jeszcze chwilę je podgrzewać pod przykryciem, aby doszły w środku.