Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z dorsza sprawią, że od razu poczujesz się jak na wakacjach. Podawaj je z surówką i ziemniakami albo frytkami.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 773
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22819
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15238
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4926
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45866
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 773
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22819
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15238
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4926
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45866
Składniki
Bułkę włóż do letniej wody i odstaw na kilka minut, aż dobrze nasiąknie. Następnie dokładnie odciśnij z nadmiaru wody.
Filety z dorsza pokrój na kawałki i zmiel w maszynce do mięsa razem z odciśniętą bułką. Jeśli nie masz maszynki, możesz bardzo drobno posiekać nożem albo rozdrobnić w malakserze.
Do zmielonej ryby dodaj jajko, dopraw solą, pieprzem. Dokładnie wymieszaj masę aż będzie jednolita.
Zwilżonymi dłońmi formuj niewielkie kotleciki i obtocz je w bułce tartej.
Smaż kotleciki na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, po ok. 3-4 minuty z każdej strony. Możesz na koniec zmniejszyć ogień i jeszcze chwilę je podgrzewać pod przykryciem, aby doszły w środku.