Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszny swojski obiad: kotlet z karkówki panierowany w musztardzie i bułce tartej podany z surówką /z jabłka, kiszonej kapusty, marchwi i pora/i ziemniakami.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4622
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4081
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 28
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4622
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4081
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 28
Składniki
Kotlety z karkówki rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, smarujemy z obu stron musztardą, przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Następnie obtaczamy w bułce tartej mocno dociskając by bułka dobrze się przykleiła. Smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu /olej lub smalec/ na średnim ogniu na rumiano z obu stron. Surówka: kapustę kiszoną odciskamy z soku i szatkujemy. Por drobno kroimy. Jabłka i marchew obieramy i ścieramy na tarce: jabłko na dużych oczkach a marchew na małych. Dodajemy olej, doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem. Mieszamy. Rumiane kotlety z karkówki podajemy z surówką i gotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem.