Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z karkówki w musztardzie z surówką i ziemniakami

Kotlety z karkówki w musztardzie z surówką i ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 569 Ocena: 4411

Dodano:

Odsłon: 434

Propozycja na pyszny swojski obiad: kotlet z karkówki panierowany w musztardzie i bułce tartej podany z surówką /z jabłka, kiszonej kapusty, marchwi i pora/i ziemniakami.

Składniki

  • kotlety z karkówki 4 szt
  • musztarda 4 łyżeczki
  • bułka tarta do panierowania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia
  • surówka:
  • jabłko 2 szt
  • marchew 2 szt
  • kapusta kiszona 40dag
  • por /biała część/ 1 szt
  • olej 2 łyżki
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • dodatkowo:
  • ziemniaki
  • koperek
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety z karkówki w musztardzie z surówką i ziemniakami

Przygotowanie

  1. Kotlety z karkówki rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, smarujemy z obu stron musztardą, przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Następnie obtaczamy w bułce tartej mocno dociskając by bułka dobrze się przykleiła. Smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu /olej lub smalec/ na średnim ogniu na rumiano z obu stron.
    Surówka: kapustę kiszoną odciskamy z soku i szatkujemy. Por drobno kroimy. Jabłka i marchew obieramy i ścieramy na tarce: jabłko na dużych oczkach a marchew na małych. Dodajemy olej, doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem. Mieszamy.
    Rumiane kotlety z karkówki podajemy z surówką i gotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń