Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kaszą gryczaną niepaloną i mięsem mielonym

Kotlety z kaszą gryczaną niepaloną i mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 10997

Dodano:

Odsłon: 5276

Pamiętajmy o kaszach:). Dziś na tapecie gryczana niepalona. Mniej intensywna w smaku od jej popularniejszej koleżanki. Do tak przygotowanych kotletów wystarczy surówka/sałatka i mamy pełnowartościowy obiad.

Składniki

  • 200g kaszy gryczanej niepalonej
  • 500g mięsa mielonego
  • 1 małe jajko
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • po szczypcie: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, przyprawa kebab-gyros
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z kaszą gryczaną niepaloną i mięsem mielonym

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Cebulę, natkę i czosnek drobno siekamy.

  2. W misce umieszczamy kaszę, mięso mielone, jajko, cebulę, czosnek, natkę i przyprawy. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Formujemy kotlety.

  3. Kotlety pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń