Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I dzisiaj znów obiad "resztkowy" ;) Wczoraj rozpędziłam się z ilością ugotowanej kaszy gryczanej do kaszotto a'la kaszanka więc musiałam jakoś nie zużytą kaszę zagospodarować. Więc wpadłam na pomysł zrobienia z niej mielonych kotletów. I trafiłam w 10-tkę! Smak extra!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 112
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 836
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 112
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 836
Składniki
Kaszę gotuję do miękkości i po wystudzeniu rozdrabniam ręcznym blenderem.
Cebulę siekam na kostkę i podsmażam na oleju aż się lekko zeszkli. Dodaję drobno pokrojone pieczarki. Jak puszczą sok dodaję 2 łyżki sosu sojowego, pieprz, paprykę i czosnek niedźwiedzi. Smażę aż pieczarki będą miękkie i odparuje cały płyn.
Pieczarki z cebulą dodaję do kaszy. Dokładam pastę tahini i siemię lnianie. Mieszam aż do uzyskania jednolitej masy. Jeśli masa jest za sucha dolewam mleka do uzyskania pożądanej konsystencji. Teraz próbuję masę i jak trzeba doprawiam.
Formuję okrągłe kotleciki i panieruję w odrobinie bułki tartej. Smażę na oleju po kilka minut z każdej strony aż kotleciki zrobią się rumiane i nie będą się rozpadać przy przewracaniu. Kotleciki podałam z domowymi frytkami z piekarnika i kiszonym ogórkiem.