Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarskie kotlety z kaszy jęczmiennej. Idealna propozycja na piątkowy obiad. Najlepiej wykorzystać do nich kaszę, która została po poprzednim obiedzie. Świetnie smakują w towarzystwie lekkiej surówki. Sprawdzą się również jako składnik wegetariańskich burgerów.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10026
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2650
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1785
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 673
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3887
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10026
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2650
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1785
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 673
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3887
Składniki
Ugotowaną kaszę jęczmienną przełóż do miski. Wbij jedno całe jajko. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych składników. Na koniec dodaj bułkę tartą i przyprawy. Składniki wymieszaj. Z gotowej masy uformuj równej wielkości kotlety.
W misce rozbełtaj jedno jajko. Do osobnej miski wsyp bułkę tartą. Uformowane kotleciki z kaszy jęczmiennej obtocz w jajku i bułce.
Kotleciki smaż na patelni z rozgrzanym masłem - na złoty kolor z dwóch stron.