Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarskie kotlety z kaszy jęczmiennej. Idealna propozycja na piątkowy obiad. Najlepiej wykorzystać do nich kaszę, która została po poprzednim obiedzie. Świetnie smakują w towarzystwie lekkiej surówki. Sprawdzą się również jako składnik wegetariańskich burgerów.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 430
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12402
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 430
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12402
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 86
Składniki
Ugotowaną kaszę jęczmienną przełóż do miski. Wbij jedno całe jajko. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych składników. Na koniec dodaj bułkę tartą i przyprawy. Składniki wymieszaj. Z gotowej masy uformuj równej wielkości kotlety.
W misce rozbełtaj jedno jajko. Do osobnej miski wsyp bułkę tartą. Uformowane kotleciki z kaszy jęczmiennej obtocz w jajku i bułce.
Kotleciki smaż na patelni z rozgrzanym masłem - na złoty kolor z dwóch stron.