Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kurczaka z parmezanem

Kotlety z kurczaka z parmezanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2296 Ocena: 50631

Dodano:

Odsłon: 3136

Smaczne i soczyste, z lekką nutą parmezanu.

Składniki

  • 4 filety drobiowe (po 200 g)
  • 20 g parmezanu
  • 2 jajka
  • 5 łyżek mąki
  • bułka tarta
  • olej rzepakowy do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z kurczaka z parmezanem

Przygotowanie

  1. Filety oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Z obu stron oprószamy solą i pieprzem. Lekko rozbijamy.

    Parmezan ścieramy na drobnych oczkach. Filety oprószamy najpierw w z jednej strony, rozbijamy (najlepiej przez folię spożywczą), następnie z drugiej strony, również rozbijamy.

    Jajka rozmącamy, doprawiamy solą i pieprzem.

    Filety obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej.

    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń