Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i soczyste, z lekką nutą parmezanu.
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 72
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 426
Gniazda, pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie – to alternatywne nazwy niesam...
Odsłon: 2969
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 707
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 72
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 426
Gniazda, pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie – to alternatywne nazwy niesam...
Odsłon: 2969
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 707
Składniki
Filety oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Z obu stron oprószamy solą i pieprzem. Lekko rozbijamy. Parmezan ścieramy na drobnych oczkach. Filety oprószamy najpierw w z jednej strony, rozbijamy (najlepiej przez folię spożywczą), następnie z drugiej strony, również rozbijamy. Jajka rozmącamy, doprawiamy solą i pieprzem. Filety obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.